русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  26 липня 2024 18:59 

У мерії Чернівців після звернень батьків ухвалили виділити кошти на капремонт укриття ліцею

підтримай автора: оригінал
12
3.7k
0
На фото: ліцей №1, скрин із відео із фб-сторінки Наталії Кінащук
На підставі звернення батьківської громадської організації "Інтеграл" щодо виділення коштів на капітальний ремонт укриття Чернівецького ліцею Nº1 математичного та економічного профілів було підтримане депутатське протокольне рішення про виготовлення проектно-кошторисної документації для укриття та винайдені кошти в департаменті інфраструктури та благоустрою для цих цілей.
Про це повідомила депутатка від фракції "Народний контроль" Яна Брус, пише molbuk.ua
Як розповіла депутатка, за слоами батьків, адміністрація школи неодноразово зверталася до управління освіти щодо необхідності саме капітального (а не поточного) ремонту укриття, яке закріпили за ліцеєм за межами території закладу.
"Нині на сполох бʼють батьки, адже виділеного фінансування на капітальні видатки ліцею недостатньо для проведення ремонтних робіт. Тому і звернулися до депутатів за допомогою. Наголошую, укриття пріоритет і кошти мають бути спрямовані першочергово на безпечні та затишні умови для дітей під час освітнього процесу", - зазначила депутатка, відповідаючи на запитання molbuk.ua.
Вона додала, що до 1 вересня роботи завершити навряд чи встигнуть.
Відреагували на допис і батьки:
"Підписи зібрали ще вкінці навчального року...І тільки зараз почнуть(( Я вже лікувала старшій трахеїт через то сховище(( Два місяці дитина кашляла",- зауважила мама одного з учнів ліцею Аліна.
"Як мама дитини, яка навчається в ліцеї 1, маю велику зацікавленість у якнайшвидшому вирішенні даного питання", - додала Надія Темофійчук.
Директорка ліцею Наталія Кінащук підтвердила, що укриття потребує ремонту:
"Так, сховище в поганому стані та потребує ремонту, але саме воно дало можливість 100% учнів ліцею навчатись очно впродовж минулого навчального року. Віримо, що далі за сприяння міської ради покроково вирішиться питання, бо в нинішніх умовах ліцей в пріоритеті бачить лише очний формат навчання, маючи сховище, яке покриває потребу", - написала на своїй фб-сторінці освітянка.
Торік у серпні заступник начальника з фінансово-економічних питань управління освіти Чернівецької міської ради Денис Круглецький розповідав molbuk.ua, що у ліцеї №1 є укладена угода на одне укриття, і воно частково задовольняє потребу закладу.
"Для іншого корпусу шукаємо укриття поруч", - зазначив чиновник.
Редактор: Галина Олійник
26-07-2024, 18:59