русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  03 серпня 2024 22:59 

Клічук запевнив, що до стану укриттів у школах Чернівців немає серйозних зауважень

підтримай автора: оригінал
12
879
0
Фото ілюстративне
Істотних зауважень до стану укриттів у школах Чернівецької громади немає. Тож із вересня усі гімназії та ліцеї відкриються для навчання "вживу".
Про це на пресконференції повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua
"Наскільки знаю, якихось зауважень до укриттів у школах немає. Переконаний, що більшість шкіл відкриються для навчання офлайн. Деякі школи, щоправда, працюватимуть у дві зміни через те, що не вміщається вся кількість учнів одночасно у їхньому сховищі", - сказав мер.
Він запевнив, що міськрада постійно виділяє кошти на ремонт укриттів. Втім, суму не уточнив.
"Сума постійно змінюється. Кошти виділяються на школи, а вони в умовах фінансової економії ними вже розпоряджаються. У тому числі частину спрямовують на ремонт укриттів", - пояснив Клічук.
Загалом, підсумував посадовець, попри певні складнощі, ситуація із укриттями у закладах середньої освіти не є критичною.
"Гадаю, до 1 вересня усі проблемні питання будуть закриті", - сподівається чиновник.
Журналістка molbuk.ua також поцікавилася, яка наразі ситуація із укриттям ліцею №1, адже там, як повідомлялося, були складнощі.
Читайте також: У мерії Чернівців після звернень батьків ухвалили виділити кошти на капремонт укриття ліцею
"Ми виділили кошти на проєкт укриття на вулиці Бандери. А поки заключили угоди із підприємствами поруч, щоб учні могли скористатися їхніми укриттями. Зробимо все, що можемо, щоби ліцей №1 відкрився і працював у режимі офлайн", - пообіцяв Роман Клічук.
Як відомо, наразі триває тендер на поточний ремонт приміщень найпростішого укриття Чернівецького ліцею №20 на вул. Воробкевича (колишня школа №27). Очікувана вартість робіт - 295,9 тис. грн.
Згідно із умовами тендерної документації, роботи мають бути завершені до 31 серпня.
Редактор: Галина Олійник
3-08-2024, 22:59