русский корабльнахуй
 
Новини  26 липня 2024 16:29 

Румунія не збивала російських безпілотників у прикордонній зоні з Україною - Міноборони

підтримай автора: оригінал
15
513
0
Атаки, здійснені РФ, були спрямовані на українську портову інфраструктуру на Дунаї, а не на цілі на румунській території, додають у відомстві
Поширювана в соцмережах інформація про те, що засоби румунської ППО, розміщені на кордоні з Україною, відкривали вогонь по російських безпілотниках, "не має під собою жодних підстав", про заявили в Міністерстві оборони Румунії, пише "Інтерфакс".
"Атаки, здійснені Російською Федерацією, були спрямовані на українську портову інфраструктуру на Дунаї, а не на цілі на румунській території, і сили й засоби Міністерства національної оборони, розгорнуті в прикордонній зоні з Україною, у жодній такій ситуації не відкривали вогонь по засобах нападу Російської Федерації", - ідеться в тексті заяви, оприлюдненій на сайті відомства.
Міноборони Румунії рішуче засуджує атаки РФ на цивільні об'єкти та інфраструктуру України, оскільки вони необґрунтовані та серйозно суперечать міжнародному праву.
Водночас наголошують, що останніми днями Румунія посилювала контроль і спостереження за повітряним простором країни силами і засобами Бойової служби повітряної поліції під час атак російських безпілотників на території України.
Нагадаємо, три російських "шахеди" минулої ночі залетіли на територію Румунії.