русский корабльнахуй
 
Скандали  26 липня 2024 15:40 

Діти з батьками свідчили в суді: Апеляційний суд визнав факти булінгу у чернівецькій гімназії “Інтеграл”

підтримай автора: оригінал
11
3.1k
3
Фото Суспільне
Конфлікт за участі ексдиректорки Віри Сопетик, вчительки математики та учнів 5-Б класу у чернівецькій гімназії “Інтеграл” розгорівся ще у березні 2024 року.
Справу щодо булінгу розглядають в Апеляційному суді, у попередній інстанції довели факт цькування дітей. У понеділок, 22 липня, суддя виніс вирок, визнавши факти цькування дітей у цьому навчальному закладі.
Яким було судове засідання - про це йдеться у сюжеті телеканалу С4:
Нагадаємо, на початку березня у Чернівецькій гімназії №5 поліцейська змушувала учнів присідати. Тоді ж батьки звернулися до правоохоронців.
Водночас директорка гімназії пояснювала, що поведінка учнів була неприпустимою, тому за допомогою звернулися до поліції.
У мережі опублікували аудіозапис розмови поліцейської з учнями. На записі чутно, як дітей змушують присідати та ставати у планку. Дівчинку, яка відмовилася це робити, вигнали із класу.
Ексдиректорку гімназії №5 у Чернівцях Віру Сопетик Першотравнений районний суд Чернівців визнав винною у адміністративному порушенні. Зокрема, у системетичному булінгу, що проявлявся у психологічному насильстві над учнями, приниженні честі та гідності школярок 8 класу. Відповідне рішення ухвалив Першотравневий районний суд, пише molbuk.ua
На Віру Сопетик наклали адміністративне стягнення у розмірі 1020 гривень.
"Комісія розглядала ймовірні випадки булінгу, зібрали понад 40 свідчень батьків. Незалежні психологи працювали з дітьми у закладі освіти, з педагогами. Відповідно, матеріали за результатами цієї перевірки були передані до правоохоронних органів, склали 6 чи 7 протоколів. Ці протоколи подали правоохоронними органами до суду. І вже є рішення відносно батьків дітей, щодо педагогів та директорки", - прокоментувала головна освітянка Чернівців Ірина Ткачук.
Відтак директорці гімназії Вірі Сопетик оголосили догану, а пізніше звільнили.
Вона додала, що Віра Сопетик не буде оскаржувати своє звільнення, адже звільнена за власним бажанням. Також не буде оскаржувати винесену їй догану.
"Тиждень чи два тому вона подала заяву до суду про скасування догани. Але зважаючи на те, що вона звільнилася з власної ініціативи, адвокат подав заяву, щоби не розглядати справу. Тому судів у гімназії №5 не буде", - підсумувала Ірина Ткачук.
Нагадаємо, на початку березня у цій школі розгорівся скандал через профілактичну бесіди представниці ювенальної поліції зі школярами. Поліцейська залякувала та ображала дітей, на неї поскаржилися батьки.
Після інциденту директорку навчального закладу відсторонили від виконання обов'язків. Також вона отримала від управління освіти догану. Пізніше Віра Сопетик вирішила оскаржувати її у суді. Також директорка ухвалила рішення звільнитися зі школи.
Відтак директоркою Чернівецької гімназії №5 "Інтеграл" призначили Ірину Антонюк.
Уповноважений ВРУ із прав людини Дмитро Лубінець під час перебування у Чернівцях пообіцяв, що буде стежити за результатами розслідування інциденту в Чернівецькій гімназії №5, де батьки поскаржилися на дії поліцейської відносно школярів.
Раніше БукІнфо повідомляв подробиці гучного скандалу в Чернівецькій гімназії №5.