русский корабльнахуй
 
Світ  22 липня 2024 10:43 

Байден зняв свою кандидатуру з виборів: що відомо

підтримай автора: оригінал
17
780
0
Фото з відкритих джерел
На пост президента США від Демократичної партії він запропонував Камалу Гарріс.
Президент Сполучених Штатів Джо Байден увечері 21 липня 2024 року офіційно заявив про вихід із передвиборчих перегонів.
Про це він заявив у соцмережі Х, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Еспресо.
«І хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни для мене краще відійти в сторону і зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як президента на залишок мого терміну», - заявив Джо Байден.
Президент США подякував усім, хто «так важко працював, щоб мене переобрали». Зокрема віцепрезидентці Камалі Гарріс за те, що вона «була неймовірним партнером у всій цій роботі».
Натомість сама Камала Гарріс заявила, що має намір балотуватися та здобути перемогу в президентських виборах від Демократичної партії, пише The Guardian.
«Для мене велика честь отримати підтримку президента, і я маю намір заслужити та виграти цю номінацію. Протягом останнього року я подорожувала країною, розмовляючи з американцями про чіткий вибір на цих важливих виборах. І це те, що я буду продовжувати робити в наступні дні й тижні. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб об’єднати Демократичну партію і нашу націю, щоб перемогти Дональда Трампа», - заявила Камала Гарріс.
Реакція Дональда Трампа
У телефонній розмові з журналістами колишній президент Дональд Трамп описав Байдена як «найгіршого єдиного президента в історії нашої країни».
Хоча наразі незрозуміло, хто буде кандидатом від Демократичної партії, Трамп сказав, що вважає, що віцепрезидентку Камалу Гарріс буде легше перемогти, ніж Байдена.