русский корабльнахуй
 
Новини  21 липня 2024 21:17 

Байден зняв свою кандидатуру з виборів президента США

підтримай автора: оригінал
16
-
-
Президент Сполучених Штатів Джо Байден увечері 21 липня офіційно заявив про вихід із передвиборчих перегонів
Про це Джо Байден заявив у мережі Х.
Байден зазначив, що мав намір домагатися свого переобрання, але вважає, що в інтересах Демократичної партії та країни — щоб він пішов у відставку.
“І хоча я мав намір балотуватися на другий термін, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни буде краще, якщо я відступлю і зосереджуся виключно на виконанні обов’язків президента до кінця мого терміну”.
Окрім цього , стало відомо, що Байден підтримав віцепрезидентку США Камалу Гарріс як кандидатку в президенти США від Демократичної партії.
Вихід Байдена з президентських перегонів стався після тижнів занепокоєння щодо його здоров’я та віку. Усередині Демократичної партії та серед її меценатів дедалі частіше лунав скепсис щодо здатності чинного президента перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа та ще чотири роки ефективно керувати країною.
Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп через кілька хвилин після того, як Байден оголосив про свій вихід з перегонів, у телефонній розмові з CNN назвав свого колишнього суперника «одним з найгірших президентів в історії нашої країни».