русский корабльнахуй
 
Новини України  20 липня 2024 19:36 

Популярний в Україні овоч стрімко дорожчає: фермери не встигають за попитом

підтримай автора: оригінал
15
1.6k
0
В Україні ціни на тепличні огірки продовжують впевнено зростати. Станом на 19 липня тепличні комбінати відвантажують продукцію за ціною в діапазоні 25-50 грн/кг ($0,60-1,21/кг). Це в середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня, повідомляють аналітики EastFruit.
Зазначається, що основною причиною зростання цін стало істотне скорочення пропозиції овочів на ринку. При цьому низка тепличних комбінатів, які вже завершили реалізацію огірків першого обороту, з наступними партіями планують вийти не раніше середини серпня. Водночас попит на тепличні огірки утримується досить високий, що також тисне на ціни.
Не допомагає зняти навантаження на ринку і продукція відкритого ґрунту. Пропозиція такої продукції цього тижня істотно скоротилася через сталу спекотну і суху погоду практично на всій території України.
Наразі ціна на тепличні огірки в Україні вже в середньому у 2,5 раза вища, ніж у середині липня 2023 року. Водночас ключові гравці ринку вважають, що компенсувати брак пропозиції за рахунок імпортної продукції найближчими днями навряд чи вдасться. Поставки з-за кордону наразі вельми незначні й нестабільні.
Редактор: Аліна Книжник
20-07-2024, 19:36