русский корабльнахуй
 
Новини України  16 серпня 2024 08:56 

Ціни на популярний в Україні овоч летять вниз: вартість нижча, ніж минулого сезону

підтримай автора: оригінал
11
827
0
В Україні знову дешевшає ріпчаста цибуля. Станом на 15 серпня ціни на дану продукцію впали нижче рівня минулого року. Фермери готові відвантажувати цибулю по 7-13 грн/кг ($0,12-0,22/кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Зазначається, що практично всі українські господарства узялися до збирання цибулі, тому пропозиція зростає досить швидко. А ось попит залишається вкрай низьким, і зниження цін на продажах ніяк не позначається.
Більшість господарств почали активно розпродавати наявні запаси некондиційної продукції. При цьому низка фермерів повідомляє про те, що через погодні особливості в поточному сезоні дуже мало якісної цибулі, придатної для закладання на зберігання. Через це помітно зріс відсоток втрат і частка некондиційної продукції, яку виробники прагнуть збути в першу чергу.
Наразі ціна на цибулю в Україні вже в середньому на 12% нижча, ніж у середині серпня 2023 року. Однак деякі гравці ринку впевнені, що вже у вересні ситуація на ринку зміниться. До цього моменту запаси цибулі в господарствах істотно скоротяться, і ціни на цю продукцію підуть вгору.
Редактор: Аліна Книжник
16-08-2024, 08:56