русский корабльнахуй
 
Кримінал  19 липня 2024 19:15 

Правоохоронці викрили масштабну схему розтрати держкоштів на закупівлях для ЗСУ: 15 особам оголошено підозру. Погляньте, хто крав!

підтримай автора: оригінал
12
1.5k
0
Детективи Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Офісу Генерального прокурора України спільно з Державним бюро розслідувань, Службою безпеки України, Національною поліцією та за сприяння Міністерства оборони викрили організаторів та учасників злочинних масштабних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб Збройних Сил України.
Як повідомляє пресслужба БЕБ, спільними зусиллями правоохоронці провели понад 70 обшуків.
Встановлено, що службові особи квартирно-експлуатаційних управлінь та відділів держустанов ЗСУ й підконтрольні фізичні особи-підприємці укладали прямі договори на постачання паливної деревини.
Так на Харківщині детективи БЕБ викрили організатора та учасників злочинної організації, серед яких начальники паливної групи, уповноважена особа з проведення державних закупівель КЕВ та двоє фізичних осіб-підприємців.
У Запоріжжі працівники БЕБ оголосили про підозру 6 особам за привласнення державних коштів шляхом зловживання службовим становищем. Це головні бухгалтери та чотири підрядники.
Водночас детективи ТУ БЕБ у місті Києві повідомили про підозру керівнику однієї з квартирно-експлуатаційної частини Житомирської області.
Загалом понад 15 особам повідомлено про підозру. Приймаються рішення про обрання їм запобіжних заходів.
Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають. Встановлюється повне коло осіб, причетних до заволодіння коштами, які були виділені для потреб Збройних Сил України.