русский корабльнахуй
 
новини  19 липня 2024 01:45 

Ні хвилиною довше: скільки за часом потрібно прати постільну білизну

підтримай автора: оригінал
14
915
0
Постільна білизна потребує правильного догляду, інакше вона швидко вицвіте і стане неприємною на дотик. Правила такого догляду залежать від типу тканини. Скільки за часом і на якому режимі потрібно прати постільну білизну, пише УНІАН.
Скільки за часом потрібно прати постільну білизну - точні цифри
Кожен тип тканини вимагає особливого догляду. Далі розглянемо всі важливі моменти, залежно від типу тканини.
Бавовна
Оптимальна температура для виробів із бавовни становить 40-60 °С. Під час завантаження обирайте звичайний режим, тривалість прання має становити 1,5-2 години разом із полосканням.
Льон
Для постільної білизни з льону оптимальна температура 40-60 °C, а тривалість - 1,5-2 години. Важливо обирати делікатний режим - так ви уникнете деформації та усадки виробу.
Шовк
Для постелі з шовку оптимальною є температура 30 °C. Перемо такі вироби 1-1,5 години на делікатному або ручному режимі. Щоб не зіпсувати тканину, віддавайте перевагу спеціальним засобам для шовку.
Сатин
Для сатинової постелі вибираємо делікатний режим і 40-60 °C. Тривалість - 1,5-2 години.
Фланель
Білизну з цієї тканини правильно прати протягом 1,5-2 годин за температури 30-40 °C. Щоб тканина не скаталася, вибирайте делікатний режим.
Поліестер, мікрофібра
Для синтетичних матеріалів на кшталт поліестеру та мікрофібри оптимальною температурою є 30-40 °C. Під час завантаження обирайте делікатний режим, і запускайте машинку на 1-1,5 години.
Не забувайте використовувати кондиціонери, щоб зберегти колір і м'якість виробу.
Скільки хвилин прати білизну - маленький лайфхак
Іноді досить складно запам'ятати, з якої тканини зроблена постіль, і за яких налаштувань машинки її потрібно прати. Не полінуйтеся вивчити упаковку і бирки на комплекті.
А щоб нічого не забути, можете створити невелику табличку (на папері або електронну), де розпишете, як і що прати. Ви витратите трохи часу, але вбережете гаманець від передчасної заміни постільної білизни.
Редактор: Євгеній Пірожков
19-07-2024, 01:45