русский корабльнахуй
 
Новини України  11 липня 2024 00:45 

У які дні слід міняти постільну білизну, щоб залучити удачу та щастя

підтримай автора: оригінал
20
1.2k
0
Регулярна зміна постільної білизни важлива не тільки для підтримки чистоти, але й, щоб уникнути можливих неприємностей.
Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Коли потрібно міняти постільну білизну
Згідно з народними повір'ями, найбільш сприятливий день для зміни постільної білизни — субота, в ідеалі в поєднанні з пранням. Вважається, що дотримання цього обряду привабить щастя для всієї родини й сприятиме доброму здоров'ю. Забобони кажуть, що це також допомагає позбутися безсоння та запобігти нічним кошмарам.
Ще один сприятливий день для зміни постільної білизни — четвер. Вважається, що таким чином можна запросити успіх у своє життя. Крім того, якщо змінити постільну білизну у Великий четвер перед Великоднем, вважається, що ця практика приверне щасливі події на весь рік. Забобони йдуть ще далі, припускаючи, що це має бути не просто чиста постіль, а новий комплект білизни.
В які дні не можна міняти постільну білизну
Також є дні, коли зміна постелі не рекомендується. Вважається, що така справа в неділю може спричинити безсоння та кошмари. Аналогічно п'ятниця невдала для цієї процедури, оскільки вважається, що вона приваблює дрібні труднощі.
Крім того, рекомендується уникати зміни постільної білизни під час великих церковних свят, щоб не завдати серйозних неприємностей.
Коли потрібно прати постільну білизну
Забобони рекомендують прати постільну білизну в понеділок або вівторок, попередньо вивернувши навиворіт. Вважається, що подібна практика захищає сім'ю від хвороб та нещасть.
Цікаво, що прання білизни понеділками було не лише забобонами, а й мало практичну основу. У минулому, до появи систем опалення та сушарок, прання постільної білизни в понеділок давало достатньо часу для того, щоб воно висохло до суботи.
Також існує забобон, який говорить, що ніколи не можна віддавати використану постільну білизну, оскільки вважається, що разом з нею віддається і здоров'я.
Редактор: Ангеліна Петльована
11-07-2024, 00:45