русский корабльнахуй
 
Новини України  18 липня 2024 15:20 

Уряд заборонив вимикати світло на прифронтових територіях

підтримай автора: оригінал
15
736
0
У населених пунктах поблизу кордону з Росією та Білоруссю не будуть вимикати світло. Обмеження також не будуть запроваджувати поблизу лінії фронту.
Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Шмигаль зазначив, що стан енергетики – визначальний фактор життя окремих областей та країни в цілому. Через російський терор та аномальну спеку фіксується постійний дефіцит потужностей, тому "Укренерго" змушене обмежувати споживачів.
"У цих умовах запит суспільства – це справедливість у розподілі наявної електроенергії. Уряд відповідає на цей запит і формує перелік критично важливих об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. За результатом комунікації з ОВА конкретизуємо цей список", – заявив прем'єр.
Як пояснив прем'єр, до критично важливих входять об’єкти газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарні.
"Сьогодні також додаємо норму, що відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та у 20 кілометрах прифронтової зони", ­– сказав глава уряду.
Також Кабмін покращує алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень світла.
Редактор: Анна Семьонова
18-07-2024, 15:20