русский корабльнахуй
 
Соціалка Комуналка  06 липня 2024 18:48 

Уряд вирішив скасувати для частини українців плату за газ на зиму. Але не для всіх

підтримай автора: оригінал
18
1.2k
0
В Уряді вирішили скасувати для частини українців, що належать до вразливих категорій, плату за газ. Вони зможуть безкоштовно отримати це паливо для користування взимку.
Про це йдеться у повідомленні Мінреінтеграції, опублікованому у Facebook, пише Today.ua.
Як з'ясувалося з повідомлення, уряд започаткував експериментальний проект, в ході якого планують забезпечити безкоштовним скрапленим газом жителів прифронтових регіонів, які зараз опинились і найскрутнішому становищі. З одного боку- безперервні обстріли, з іншого – постійні вимкнення світла, безробіття, безгрошів'я та неясні перспективи на прийдешню зиму.
Спочатку в уряді планували реалізацію цього проекту лише в Харківській області. Та згодом віце-прем'єрка Ірина Верещук запропонувала поширити його ще на два регіони – Сумську та Донецьку області. Ті, звісно, з готовністю відгукнулись на таку пропозицію і вже навіть підготували свої пропозиції до фінального документу, в якому буде викладено механізм розподілу газу.
"У межах гуманітарного реагування ми хочемо забезпечити побутовим газом якомога більше вразливих громадян на прифронтових територіях. Тому не будемо обмежуватися Харківщиною. Розповсюдимо проєкт на Сумську та Донецьку області", - повідомила Ірина Верещук.
У рамках цього експериментального проекту жителі трьох областей, які належать до вразливих категорій, зможуть отримати гуманітарну допомогу на опалювальний сезон у вигляді балонів зі зрідженим газом.
У повідомленні також зазначається, що цим проектом спільно опікуються Мінреінтеграції, Міненергетики, обласні військові адміністрації, а також керівництво прифронтових ОТГ та ще деякі зацікавлені учасники.