русский корабльнахуй
 
Технологічно  18 липня 2024 03:26 

Корпорація Apple випустила першу бета-версію iOS 18: які функції додали

підтримай автора: оригінал
15
921
0
Скріншот
Американська корпорація Apple зробила доступною для всіх користувачів першу бета-версію нової операційної системи iOS 18, а також відповідних ОС для iPad, Mac, Apple Watch та Apple TV.
Крім покращень продуктивності деякі пристрої отримають нові функції штучного інтелекту Apple Intelligence та покращеного асистента Siri, пише МА АСС з посиланням на Подробиці.
В iOS 18 з'явилися підтримка обміну повідомленнями стандарту RCS, можливість змінювати відтінки значків та віджетів, а також нові налаштування для розміщення програм на домашньому екрані. Тепер можна змінювати «Центр керування», а у «Фотографії» з'явився новий макет. У iPadOS 18 з'явилися аналогічні функції та «Калькулятор».
Наразі скористатися можливостями ШІ не вийде - Apple збирається випустити бета-версію з оновленим функціоналом до осені. ШІ буде доступний лише на iPhone 15 Pro та Pro Max, а також на Mac та iPad з чіпами M1 та вище.
У watchOS 11 з'явився додаток Apple Vitals, який дозволяє дізнатися про самопочуття користувача вночі. У новій Mac Sequoia тепер є можливість відображення екрана смартфона безпосередньо на моніторі Mac.
В iOS 18 Apple додала нову функцію, завдяки якій користувачі зможуть відновити втрачені чи пошкоджені фотографії та відео. У застосунку «Фото» у папці «Відновлені» будуть зберігатися досі доступні на пристрої, але раніше недоступні медіафайли, і користувачі зможуть зберегти потрібне.
Функція відновлення пошкоджених фото та відео доступна також у iPadOS 18 та macOS Sequoia. Альбом «Відновлені» з'явиться лише за наявності відповідних файлів для реконструкції та існуватиме одночасно з альбомом «Нещодавно видалені» При оновленні пристрою до iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia буде здійснено автоматичне сканування на наявність відновлюваних відео та фотографій.