русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  16 липня 2024 19:59 

Стає погано на вулиці: через спеку у Чернівцях зросла кількість викликів швидкої допомоги

підтримай автора: оригінал
16
1.5k
0
У Чернівецькій області швидка допомога щодня має 330-350 викликів. Кількість зросла через спеку.
Про це повідомив директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв.
"Проти травня-червня, кількість викликів зросла на 20 %. Якщо раніше ми мали приблизно 270 викликів, то через спеку ця кількість щодня сягає 330-350. Більшість із них пов’язана зі спекою, тож найбільша кількість припадає на день. Багато людей похилого віку йдуть на вулицю в таку спеку, працюють на городах, їм стає погано. Особливо багато викликів до гіпертоніків. Найбільша кількість викликів – майже 80 % – припадає на Чернівці, у селах швидку допомогу викликають рідше", - розповів Володимр Єлєнєв.
65 бригад екстреної медичної допомоги працюють у посиленому режимі
"Різко зросла кількість вуличних викликів – на 50 %. За нормальної погоди, вуличних викликів було 35-40, зараз маємо 70-80 викликів. Мали виклики на зупинках на вулиці Соборній, Шкільній. Кілька днів тому на озері стало погано дев’ятирічній дитині. У неї стався тепловий удар", - сказав Володимир Єлєнєв.
Медики очікують, що спека мине й у серпні ситуація покращиться.
"Пікові години навантаження – це післяобідній час до 17 години. Закликаємо буковинців, за можливості, у спеку не виходити з дому. Якщо така необхідність є, обов’язково мати із собою воду, хустинку, а людям, які мають хронічні захворювання, зокрема серцево-судинні, необхідні препарати. У разі погіршення самочуття - викликати швидку", - зазначає Володимир Єленєв.
Редактор: Людмила Осадчук
16-07-2024, 19:59