русский корабльнахуй
 
Новини  16 липня 2024 10:11 

У Чернівцях через спеку вдвічі зросла кількість викликів "швидкої"

підтримай автора: оригінал
14
613
0
Лікарі радять не виходити на вулицю у спеку без нагальної потреби У Чернівецькій області зросла кількість звернень за медичною допомогою через спеку. Якщо у травні таких викликів швидкої було до 40, то наразі за добу медики мають орієнтовно 80 виїздів, повідомляє Суспільне Чернівці.
За медичною допомогою у спеку здебільшого звертаються люди похилого віку або з серцево-судинними захворюваннями. Також отримують звернення від людей, які працюють на городі.
Якщо людина відчуває погіршення самопочуття вдома, її скеровують до сімейного лікаря, каже гендиректор обласного центру екстреної медичної допомоги Володимир Єленєв. Водночас на вуличні виклики виїздять бригади медиків.
"У 80% випадках ми надаємо пацієнтам допомогу, але на місці людині стає краще й вона сама може йти додому. За її бажання — можемо транспортувати до лікарні. Якщо це серйозний гіпертонічний криз, підвищення тиску і він не падає — веземо до лікарні обов'язково", — каже Єленєв.
Лікарі радять не виходити на вулицю у спеку без нагальної потреби. А якщо й виходити, то брати з собою воду та хустинку, яку можна буде за потреби намочити водою і покласти на голову чи шию. А тим, хто має хронічні захворювання, обов'язково брати із собою ліки.