русский корабльнахуй
 
Освіта  12 липня 2024 20:25 

Новий ректор Чернівецького університету Білоскурський замінить орієнтовно половину деканів факультетів та проректорів

підтримай автора: оригінал
12
7.1k
0
Восени у Чернівецькому національному університеті імені Федьковича замінять орієнтовно половину деканів факультетів. Це пов'язано з тим, що у них завершуються контракти, а також вони вичерпали максимальний термін перебування на цій посаді. Також оновлять склад проректорів.
Про це на брифінгу розповів ректор ЧНУ Руслан Білоскурський, пише Суспільне.
Згідно з законом "Про вищу освіту", одна людина не може очолювати факультет чи інститут понад 10 років. Так у вересні-жовтні на половині факультетів призначать нових деканів. Це може зробити ректор за погодження колективу або за результатами виборів.
"Я схильний до проведення виборів, бо цей вибір має зробити колектив. Але після обрання декани отримають контракти, в яких будуть чітко зафіксовані кількісні показники, яких вони мають досягнути впродовж всього терміну перебування на посаді, та проміжні результати, щоб забезпечити динамічний розвиток університету та його стратегії", – каже Білоскурський.
За словами Білоскурського, якщо декани не будуть виконувати цільові показники, їх замінюватимуть.
Також восени в ЧНУ будуть формувати стратегію закладу на наступні п'ять років. Це робитимуть спільно з колективом, враховуючи пункти передвиборчої програми ректора.
Проректорів Білоскурський планує призначати своїм рішенням. Водночас каже, що буде переформатовувати їхні посади та функції. Наприклад, додасть проректора з напрямку цифрової трансформації.
"Цей напрям "просів" й потребує врегулювання. Проректори – це команда, з якою працює ректор. Я буду призначати їх, керуючись декількома чинниками: по-перше, цінностями людини й готовністю працювати у команді. По-друге, фаховістю та досвідом" – каже Білоскурський.
Нещодавно у двох проректорів завершився контракт. Зокрема, у першого проректора Василя Балуха. Білоскурський каже, з наступного тижня на цю посаду призначать декана факультету педагогіки Тетяну Федірчик. Вона буде забезпечувати освітню діяльність ЧНУ.
Контракт завершився й у проректора з науково-педагогічної роботи Дмитра Федорцова – з 15 липня його продовжать.
"Коли будуть завершуватися контракти в інших проректорів, ми будемо ухвалювати рішення щодо того, продовжувати контракти чи ні. Щодо нових проректорів, то знову ж таки, будемо бачити за напрямками, які "просідають", – каже Білоскурський.
Як повідомляє сайт ЧНУ ім. Юрія Федьковича, журналістів цікавили також питання фінансового забезпечення університету в умовах воєнного стану, стан студентських гуртожитків, кадровий потенціал університету, призначення проректорів та вимог до представників академічної спільноти, які обійматимуть ці посади, розширення міжнародної діяльності та залучення іноземних студентів шляхом впровадження викладання дисциплін іноземною мовою, стан спортивної інфраструктури університету та інше.