русский корабльнахуй
 
Останні новини  12 липня 2024 15:46 

Великі черги і висне система - як у Чернівцях чоловіки оновлюють дані в ТЦК

підтримай автора: оригінал
12
-
0
До 16 липня чоловіки призовного віку мають оновити дані в ТЦК та СП. Ми спитали двох різних чоловіків, скільки в них зайняла ця процедура, і чи були складнощі. Також спитали Чернівецький обласний ТЦК та СП про те, як там проходить вся процедура.
У звʼязку з прийняттям нового Закону про мобілізацію чоловіки призовного віку до 16 липня мають оновити свої дані. Це можна зробити у ТЦК, у ЦНАПі та в застосунку Резерв+.
Сайт 0372.ua спитав двох різних чоловіків про те, як вони оновлювати свої дані і з якими зіткнулися перепонами в цей час. Також ми спитали Чернівецький ТЦК та СП про те, які проблеми зараз виникають при оформленні та оновленні даних, і як загалом все це відбувається.
Віктор, переселенець
Оскільки раніше Віктор зареєструвався у Чернівцях як переселенець, то і оновлювати дані пішов у місцевий територіальний центр комплектування. Туди Віктор прийшов з усіма необхідними документами зранку. Для того, аби потрапити в кабінет, довелось простояти в черзі декілька годин.
Охочих оновити дані було досить багато, а сама процедура проходила не швидко. З досвіду Віктор каже, що процес може затягнутися не на один день і краще займати чергу з 7 ранку, або реєструватись на прийом онлайн. В додаток до черги може підвисати програма, що ще більше затягує процес.
Наступного разу чоловік трохи постояв у черзі і врешті потрапив у потрібний кабінет. Там йому поставили код. Загалом довелося ходити кілька разів через велику кількість людей і через те, що система висла.
Врешті все вдалося. Чоловік вже не придатний до військової служби.
Роман, місцевий житель
Роман пішов оновлювати відстрочку, оскільки має трьох дітей до 18 років. Він заплатив штраф 1700 грн за те, що не оновлював дані з 2022 року. Чоловік цілий день простояв у черзі, ввечері підписали всі документи. Через рік він має прийти ще раз.
Чернівецький обласний ТЦК та СП
До 16 липня 2024 року призовники, військовозобов’язані і резервісти повинні уточнити свої військово-облікові дані (військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років; призовники й резервісти; заброньовані особи; особи, які мають відстрочку; військовозобов’язані жінки).
В іншому випадку, після зазначеного терміну громадян притягнуть до відповідальності.
Військово-обліковий документ може бути паперовий та електронний. Тож є змога отримати документ за допомогою смартфону, зробити це досить нескладно – через застосунок оновити дані, і далі буде сформований документ з QR-кодом. Його також можна роздрукувати, а в застосунку мати PDF-версію. Інформацію, зазначену у військово-обліковому документі можна перевірити через систему Оберіг.
Мобілізують тих військовозобов’язаних чоловіків, які за станом здоров’я визнані військово-лікарською комісією придатними до служби та не мають підстав на відстрочку.
Якщо військовозобов’язаний має право на відстрочку, то повинен мати з собою всі підтверджуючі документи.
Щодо військовозобов’язаних жінок – вони можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням.
Зазвичай проходження ВЛК не займає багато часу - це індивідуально. У випадках, коли необхідно, лікарі скеровують людину на додаткове обстеження.
У зв’язку з тим, що звертається велика кількість громадян, які зволікали до цього часу, військовослужбовці й працівники мають великий обсяг роботи. Аби уникнути незручностей, рекомендують записуватись в електронну чергу.
Позачергово ТЦК та СП приймає тих громадян, які прийшли, аби стати до лав Збройних Сил і захищати Батьківщину. А також членів сімей загиблих Захисників.
Читайте: Ще нікого не зарахували - що у Чернівцях зі вступом призовників до університетів