русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  11 липня 2024 16:57 

Чи дійсно "провтикали"?! Чому не збили всі ракети, які летіли на Київ?

підтримай автора: оригінал
23
16.2k
0
Після масштабного ракетного удару РФ 8 липня соцмережами шириться ворожа ІПСО, мовляв, українська ППО могла б відпрацювати краще.
Коишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю "Телеграфу" відповів на такі чутки.
"Скільки змогли – стільки збили. Повірте, ніхто не сидів і ніхто не "провтикав" цю ситуацію. Ми їх "вели" з [Каспійського] моря, але, на жаль, такі невтішні результати. Однак результати є – 33 з 44 цілей знищено. Відсоток збиття саме ракет не дуже різниться від показників раніше", – сказав Ігнат.
Він зауважив, що раніше ракети на столицю раніше збивали чи не на 100 відсотків, тому всі звикли, що Київ потужно прикритий.
"Та 75% [збиття] для ракет – це доволі високий відсоток з тими засобами, що у нас є. Вони летять і пролетять у будь-якому разі", – каже ексречник Повітряних сил.
Ігнат пояснив, чому сказав, що ворожі ракети "пролетять у будь-якому разі". Він нагадав, що останнім часом росіяни запускають ракети та дрони на надмалих висотах, що ускладнює їхнє виявлення і збиття.
"Зараз технології удосконалюють, ставлять теплові радіолокаційні пастки, може, ще щось там стоїть. Ми ж не можемо знати повністю, що вони понавигадували. І, звісно, навіть західні комплекси мають з цим певні складнощі. Коли летить ракета, ми бачимо її одну на радарі, а там може бути група ракет: дві-три, як однією точкою. Тому може бути й така ситуація", – підсумував Юрій Ігнат.
Нагадаємо, 8 липня російська армія завдала комбінованого й потужного удару. Зокрема, ворог застосував "Кинджал", "Циркон", "Калібри", "Іскандери". Загалом – 38 повітряних цілей. Сили ППО знищили 30 ракет.
ДО РЕЧІ: