русский корабльнахуй
 
Новини України  14 червня 2024 10:20 

Ракети летіли здебільшого на захід. Євлаш назвав цілі нічної атаки РФ

підтримай автора: оригінал
23
1.6k
0
Під час нової масованої атаки РФ Україною в ніч на 14 червня окупанти запустили ракети, які летіли в основному на захід. Також ворог вибирав для удару "класичні" цілі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телемарафону.
"Противник розпочав цієї ночі свою повітряну атаку десь близько 23:00, запустивши свої БПЛА типу "Шахед". Загалом їх було 17, всі вони були знищені", - розповів він.
Також, за його словами, ворог застосовував і інші типи озброєння.
Зокрема, балістичні ракети "Іскандер-М" по Запоріжжю, а саме три ракети випустив противник з території тимчасово окупованого Криму", - зазначив спікер.
Також пізніше, як додав Євлаш, близько 03:00, з Саратівської області ворог здійснив застосування своєї стратегічної авіації, а саме літаків Ту-95МС та випустив 10 крилатих ракет.
"Зайшли вони в повітряний простір України з території Сумської області й здебільшого прямували на захід України. Цілили класично по об'єктах критичної та військової інфраструктури", - констатував спікер.
Вже близько 06:00 ранку противник здійснив пуск аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" з пускових рубежів Тамбовської області.
"Ця ціль рухалася дуже швидко, зайшла з півночі України і також попрямувала до Хмельниччини, де не досягла своєї цілі", - резюмував Євлаш.
Редактор: Алісія Давид
14-06-2024, 10:20