русский корабльнахуй
 
Чернівці  11 липня 2024 12:04 

У Чернівціобленерго пояснили, чому запізнюються вмикати світло за графіком

підтримай автора: оригінал
18
4.1k
0
Ілюстративне фото
Запізнення при ввімкненнях можуть складати орієнтовно 10-15 хвилин.
Буковинські енергетики розповідають, що попри складну ситуацію в країні, зараз дотримуватися графіку нескладно, адже відключення відбуваються дистанційно, не витрачається час на добирання і ручне перемикання. Тому відключення/включення за графіками погодинних відключень (ГПВ) відбуваються згідно з заявленим часом у всіх групах.
Запізнення при ввімкненнях можуть складати орієнтовно 10-15 хвилин. Тут винні технічні причини, кажуть в АТ «Чернівціобленерго», пише Медіа агентство АСС.
«Усі групи за графіком у конкретний час неможливо одночасно вимкнути і відразу включити. Диспетчер має дотриматися послідовності: спочатку вимикає групи, які за графіком мають бути вимкненими. А потім поступово вмикає групи, які за графіком мають бути заживлені. Це дуже важливо: саме послідовно одну за іншою потрібно вмикати групи, щоб електричне устаткування не вийшло з ладу від перевантаження. Адже більшість людей, коли з’являється світло, намагаються швидко надолужити усі хатні роботи, тому вмикають усі прилади, що є. А це дуже шкодить роботі електричних мереж та обладнанню – від перевантаження воно виходить з ладу», - пояснюють в компанії.
Буковинців закликають не вмикати усі прилади вдома одночасно, коли з’являється світло. Бо через кілька секунд може знову зникнути світло через перевантаження мереж. Така експлуатація приладів й дуже шкодить внутрішньобудинковій проводці споживачів, тож аварій не уникнути, кажуть енергетики.
У вихідні відключень поменшає, а у 20-х числах липня мають вийти з ремонту і повернутися в роботу атомні енергоблоки, тож залишається недовго чекати до покращення ситуації зі світлом, кажуть в Чернівціобленерго.