русский корабльнахуй
 
Чернівці  27 червня 2024 12:03 

У АТ Чернівціобленерго відповіли, чому не дотримуються графіків

підтримай автора: оригінал
20
10.1k
0
Графік відключення світла на 27 червня на Буковині
Відхилення за графіками є, та вони не значні, повідомили в Обленерго.
У АТ Чернівціобленерго відповіли на часте запитання споживачів: чому не дотримуються графіків. Зокрема, там повідомляють, що наразі відключення відбувається дистанційно, тож фахівцям немає потреби витрачати час на доїзд і ручне перемикання, пише МА АСС.
Однак, відхилення таки можуть бути і складають вони +/- 10-15 хвилин. Це пов’язано із технічною складовою цієї роботи, кажуть в Обленерго:
«Усі групи за графіком виключити і одночасно включити у визначений час, неможливо. Саме за такою послідовністю працює диспетчер: спочатку має вимкнути групи, які за графіком мають бути вимкненими. А потім поступово вмикати групи, які за графіком, мають бути заживлені. Тут ключове: послідовно. За протоколом експлуатації електричного обладнання, необхідно виконувати заживлення поступово, щоб устаткування не вийшло з ладу від перевантаження.
Зізнаємося, що зараз при постійних відключеннях світла, про економію більшість споживачів забули. Розуміємо, бо часу зі світлом і так обмаль, потрібно все встигнути зробити. Саме тому, при увімкненні однієї групи, шкала споживання різко зростає, а разом різко зростає навантаження на мережі. Тому вмикати групи необхідно поступово і по черзі, щоб випадково не «вирубити» пів області».
У компанії також нагадують, що крім вимкнень за графіками, є ще аварійні та планові знеструмлення, яких уникнути також неможливо. Тому, якщо у вас вимкнення не по графіку, отже це вимкнення не пов’язане з графіком.