русский корабльнахуй
 
Чернівці  10 липня 2024 10:07 

У сусідніх з Буковиною областях цієї ночі працювала ППО

підтримай автора: оригінал
17
1.5k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожі «шахеди» збивали на Хмельниччині та Вінниччині. У Рівненській області - влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури.
Цієї ночі росіяни атакували Україну БпЛА типу «Shahed-131/136» та ракетами. Повітряну тривогу також оголошували на Буковині, пише Медіа агентство АСС.
Як йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗС України, всього ворог використав 20 «шахедів», одну балістичну ракету «Іскандер-М» та чотири авіаційні ракети Х-59/Х-69.
Цілі запускали з території тимчасово окупованого Криму, а також з району Приморсько-Ахтарську - РФ.
У результаті бойової роботи Повітряним силам вдалось збити 14 «шахедів» в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях.
Ракетами ворог атакував портову інфраструктуру Одещини. Три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударних БпЛА не досягли своїх цілей.
На Хмельниччині цієї ночі знищили один «Shahed-131/136», а на Вінниччині - 2. Інформації про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходило.
У Рівненській області - влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури
Як повідомили в НЕК «Укренерго», цієї ночі ворог атакував об'єкт енергетичної інфраструктури на Рівненщині. Через це в окремих районах були знеструмлення. Нині всі споживачі заживлені, тривають аварійно-відновлювальні роботи.
За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, нічна атака не має вплинути на графіки знеструмлень західних областей України: