русский корабльнахуй
 
Новини України  09 липня 2024 22:00 

Шахраї взяли на загиблих військових гігантські кредити: викрито мародерську схему

підтримай автора: оригінал
14
1.4k
0
У Дніпрі шахраї викрадали гроші з банківських рахунків загиблих українських захисників. Зловмисники знімали всі заощадження з карток та брали кредити на військовослужбовців, тіла яких доправляли на судово-медичну експертизу. Таким чином було вкрадено майже 1,5 млн гривень.
Як повідомили у Службі безпеки України, мародерів затримали. Вони працювали у "зв’язці" з працівником обласного бюро судмедекспертизи, який крав особисті речі полеглих воїнів, зокрема платіжні картки та мобільні телефони.
Отримавши доступ до номерів, зареєстрованих в інтернет-банкінгу, зловмисники отримували доступ до банківських застосунків і переказували кошти собі. Крім того, вони оформлювали онлайн-кредити й знімали їх у готівці у найближчих банкоматах.
Оборудку вони намагалися провести, допоки фінустанови не повідомлять про смерть реальних власників банківських рахунків. Таким чином вони привласнили майже 1,5 млн грн загиблих військовослужбовців.
У схемі було задіяно п’ятеро осіб – зокрема ІТ-фахівець, що зламував банківські застосунки. Всіх підозрюваних затримано. Серед них один рецидивіст, що має судимість.
Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих вилучили речі не лише фігурантів (мобільні телефони, сім-карти та банківські картки), але й картки, особисті речі та форму полеглих захисників. Підозрюваних вже помістили під варту, загалом їм загрожує до 8 років ув’язнення за такими статтями Кримінального кодексу України – зокрема за шахрайство у великих розмірах та крадіжку.
Редактор: Анна Семьонова
9-07-2024, 22:00