русский корабльнахуй
 
Останні новини  09 липня 2024 16:41 

Коли у Чернівцях планують почати навчальний рік

підтримай автора: оригінал
14
-
0
Заступниця начальниці управління освіти Чернівецької міськради Олена Онофрей розповіла, коли у Чернівцях планується початок нового навчального року.
5 липня заступниця начальниці управління освіти Чернівецької міськради Олена Онофрей розповіла, що навчання у Чернівцях розпочнеться відповідно до постанови Кабінету Міністрів.
Зазначимо, що 28 липня 2023 року Кабмін ухвалив постанову №782 Про початок навчального року в умовах воєнного стану.
Втім, управління освіти провело нараду з директорами, під час якої обговорили можливість почати навчальний рік раніше, якщо буде таке розпорядження. Це залежить від ситуації в енергосистемі, а також від прогнозів про те, що попереду нас очікує важка зима.
За результатами наради визначили, що, можливо, заклади були б готові розпочати навчання 19 серпня. Але, за словами Онофрей, в Інформаційній системі управління освітою навчальний рік може початися тільки 21 серпня. Це вже виклик, тому що змінити цю дату неможливо.
Межі семестрів та канікул визначатимуть педагогічні ради закладів освіти. Олена Онофрей каже, що було б добре, якби директори шкіл організували це приблизно в один і той самий час, щоб якісно організувати харчування.
Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз
Інша складність в тому, що багато дітей перебувають з батьками на відпочинку за кордоном. Втім, цей виклик можна подолати, тому що перший місяць зазвичай присвячують повторенню торішного матеріалу, тому діти не втратять багато.
Інші виклики повʼязані з фінансуванням, відпустками педагогів.
Зараз остаточно дата початку навчального року невідома. Але якщо управління освіти отримає рішення про те, що вийти на заняття треба раніше, управління складе листи для директорів шкіл. У листах управління пропише свої рекомендації, а далі рішення прийматимуть педагогічні ради кожного закладу окремо.
Як тільки стане відомо, коли почнеться навчальний рік - про це попередять батьків.
Читайте: У Чернівцях розкопали вулицю Руську - фотофакт