русский корабльнахуй
 
Чернівці  01 липня 2024 16:13 

Перший дзвоник у серпні та лише одні канікули: у місті на Буковині планують змінити навчальний рік для школярів

підтримай автора: оригінал
12
5.7k
0
Ілюстративне фото
Свято першого дзвоника планують провести 19 серпня.
Новий навчальний рік для школярів Новодністровська може розпочатись наприкінці літа, 19 серпня. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на інформацію Новодністровського радіо.
«Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки у Новодністровських закладах освіти внесено зміни до структури 2024-2025 навчального року. Він розпочнеться святом першого дзвоника 19 серпня. Перший семестр триватиме до 29 листопада, другий – із 3 лютого до 6 червня. Осінніх та весняних канікул не буде, лише довгі зимові», - повідомляє Новодністровське радіо.
Так Новодністровська громада відреагувала на звернення міністра освіти і науки Оксена Лісового щодо зміни у структурі навчання. Такі заходи – вимушені. Вони викликані критичним станом енергосистеми України.
Вже зараз, влітку, коли енергоспоживання ще й близько не досягає пікових показників, енергетикам доводиться регулярно вдаватись до аварійного імпорту енергії та відключати споживачів. А з приходом холодної пори року ситуація набагато погіршиться. Через це треба якомога ефективніше використати теплу пору року та тривалість світлового дня, йдеться у дописі Новодністровського радіо.