русский корабльнахуй
 
Кримінал  09 липня 2024 16:25 

Апеляційна палата залишила в СІЗО Миколу Салагора. Водночас ВАКС заарештував Назара Шептицького у спробі за хабар поставити «своїх людей» на керівницькі посади регіональних митниць

підтримай автора: оригінал
17
1.4k
1
Микола Салагор
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення про продовження строку тримання під вартою колишнього начальника Чернівецької митниці Державної фіскальної служби Миколи Салагори. НАБУ і САП підозрюють його у співорганізації зловживань під час розмитнення товарів.
Таке рішення 4 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».
Як відомо, антикорупційний суд заарештував Салагора на два місяці. Альтернативою йому визначили 60 млн грн застави. Пізніше арешт продовжили, а заставу залишили без змін. Сторона захисту подала скарги на таке рішення.
«Апеляційні скарги захисників підозрюваного (Салагори – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11 червня 2024 року про продовження строку тримання під вартою (Салагори – ред.) залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11 червня 2024 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.
Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.
Днями НАБУ і САП запобігли спробі групи осіб «поставити потрібних людей» на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби для організації корупційних схем. Про це НАБУ повідомляє на своїй сторінці у Телеграм.
1 млн дол. США пропонували за посаду керівника Львівської митниці, а посади очільників Волинської і Чернівецької митниці оцінили в 500 тис. дол. США та 200 тис. дол. США відповідно.
Крім того, учасники групи розраховували на те, що керівництво Держмитслужби «не помічатиме» корупційні схеми на цих митницях в обмін на половину незаконно отриманих доходів.
Про підозру повідомили двом учасникам злочину, зокрема його ініціатору.
Антикорупційний суд заарештував пасинка директора КНДІСЕ
Вищий антикорупційний суд узяв під варту пасинка генерального директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиза Олександра Рувіна Назара Шептицького у спробі за хабар поставити «своїх людей» на керівницькі посади регіональних митниць.
Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у ВАКС.
«Вищий антикорупційний суд застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 23 842 472 грн застави», – сказала керівниця відділу комунікацій суду Олеся Чемерис.
У разі внесення коштів на нього покладуть низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти, прибувати на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання тощо.