русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  07 липня 2024 21:45 

Були три місяці у лікарні: у Львові врятували «поспішайок»-двійнят з Чернівців

підтримай автора: оригінал
14
1k
0
У дитячі лікарні Святого Миколая рятували двійнят з Чернівців, які народилися на 28-му тижні вагітності. Братик і сестричка мали серйозні ускладненнями.
Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.
Дівчинці загрожувало ушкодження головного мозку. Після проведення рятівної нейрохірургічної операції та трьох місяців медичного догляду — неонатологи Першого медоб'єднання Львова нарешті виписують малюків.
Двійня "поспішайок", Таїсія та Тимофійко, народилися у Чернівцях.
Передчасно – наприкінці ІІ триместру вагітності. Сестричка мала вагу 950 г, братик — 1200 г.
Дітки народилися з численними ускладненнями. У Тимофійка — виникли проблеми з травленням і зором, анемія та пахові грижі. А у Таїсії на тлі внутрішньошлуночкового крововиливу, а це типова для передчасно народжених дітей проблема, виникла гідроцефалія — накопичення мозкової рідини. Цю недугу ще називають "водянкою головного мозку".
Надлишкова рідина призводить до підвищення тиску, збільшення черепа, загрожує ушкодженням мозку та перешкоджає розвитку нервової системи дитини.
Спершу двійню виходжували чернівецькі медики. Та за місяць, через потребу нейрохірургічної корекції гідроцефалії у Таїсії, малюків перевезли до Львова — у Лікарню Святого Миколая.
Нейрохірурги прооперували дівчинку та встановили їй вентрикуло-перитонеальний шунт. Це спеціальний механізм, який забезпечує відтік зайвої рідини. Один кінець шунта встановлюють у мозку, а інший виводять через животик. Операція пройшла успішно. Відтак, завдяки відновленню циркулювання мозкової рідини, лікарям вдалося зменшити тиск у черепі крихітки і тепер вона має змогу нормально розвиватися.
У відділеннях реанімації та патології новонароджених Таюся і Тимофійко пробули майже два місяці. Весь цей час з малюками працювала і команда фізичних терапевтів. І ось нарешті медики відпускають родину додому. Вага малюків при виписці — по 3 кг.
"Навіть не віриться! Нарешті наші малятка вперше поїдуть додому. Було дуже важко. Дякуємо всім-всім лікарям, які були поруч", — говорить мама двійнят, Ірина. Тепер братик і сестричка повертатимуться до лікарів лише на планові огляди.
Редактор: Людмила Осадчук
7-07-2024, 21:45