русский корабльнахуй
 
Новини  07 липня 2024 21:00 

Україна очікує «суттєвого кроку» до членства в НАТО на саміті у Вашингтоні — Кулеба

підтримай автора: оригінал
21
-
-
Від саміту НАТО у Вашингтоні, що має відбутися 9-11 липня, Україна очікує «суттєвого кроку» на шляху до членства в Альянсі.
Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на спільній пресконференції з новим міністром закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкампом, пише «Радіо Свобода».
Крім того, за словами міністра, Україна очікує, що союзники по НАТО ухвалять «суттєве посилення» української обороноздатності, особливо у сфері протиповітряної оборони.
Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Bloomberg повідомив, що Україна розраховує на додаткові установки Patriot.
“Я б дуже хотів, щоб цей саміт був успішним для всіх союзників. Для України – це платформа Patriot. Друге – це приєднання більшої кількості країн щодо безпеки України. Третє, те, що сьогодні ми б хотіли – потужні кроки від США”, – сказав президент.
Саміт НАТО, до участі в якому запрошено Україну, триватиме з 9 по 11 липня у Вашингтоні. У саміті також братимуть участь деякі інші країни, які поки що не є членами альянсу.