русский корабльнахуй
 
Новини  06 липня 2024 15:00 

Допомагають відновитися із неврологічними та ортопедичними проблемами: в лікарні Чернівців працює реабілітаційне відділення

підтримай автора: оригінал
17
248
0
На базі Чернівецької обласної лікарні працює реабілітаційне відділення. Тут допомагають відновитися пацієнтам із неврологічними, ортопедичними та психологічними проблемами. Середній вік пацієнтів – за 30 років. Найстаршому було 92.
Про це пише Чернівецька обласна рада.
Фізичний терапевт Олександр Бєлєвцов працював у Харкові 11 років, та з початком повномасштабної війни разом із колегами перевіз обладнання до Чернівців.
«Реабілітація сприяє відновленню навичок, здібностей, знань, які можуть бути втрачені або пошкоджені через захворювання, травму або інвалідність. Багато пацієнтів не знають, що реабілітація є безкоштовною у разі звернення з електронним направленням. Людина може лікуватися у нашій клініці або звернутися з іншого закладу чи самостійно. Є можливість стаціонарного перебування та амбулаторного», – пояснює Олександр Бєлєвцов.
Пацієнтам допомагають одужати ерготерапевти, лікарі фізичної реабілітаційної медицини, лікарі з відновлення мовлення, психологи, медсестри з реабілітації й фізіотерапії.
Чернівецька обласна лікарня єдина в області, де виготовляють ортези. Це ортопедичні вироби, які використовують для стабілізації, іммобілізації й підтримання тіла або уражених кінцівок.