русский корабльнахуй
 
Новини  28 червня 2024 14:30 

Допомагають військовим і цивільним: у лікарні в Сокирянах працює реабілітаційне відділення

підтримай автора: оригінал
16
386
0
Надають допомогу військовим, пацієнтам із травмами опорно-рухового апарату та неврологічними захворюваннями
Сучасне реабілітаційне відділення працює на базі Сокирянської лікарні. Відкрили його наприкінці минулого року. Це спільний проєкт міської ради та громадської організації «Пошук інновацій».
Про це пише обласна рада.
Як розповів директор закладу Олександр Андрійчук, тут надають відновлювальну допомогу військовим, пацієнтам із травмами опорно-рухового апарату та неврологічними захворюваннями. Також жителям, які потребують реабілітації після інсульту та інших недуг. За день можуть прийняти близько 30 осіб.
Відділення обладнане кабінетом індивідуальної реабілітаційної допомоги, залом фізичної терапії та ерготерапії тощо.
Профільне обладнання та меблі надали благодійники. Серед них громадська організація «БФ Громада Хаб», співзасновницею якої є депутатка Чернівецької обласної ради Лілія Бортич. Це, зокрема, пристрої для вертикалізації пацієнта та відновлення верхніх кінцівок, ноші, ходунки, крісла колісні, багатофункціональні ліжка. Також нещодавно завдяки грантовому проєкту відділення отримало бігову доріжку.
Пацієнтів у відділення доправляють за допомогою спеціального підйомника. Крім того, вбиральні тут обладнано для маломобільних пацієнтів.