русский корабльнахуй
 
Цікаво  06 липня 2024 11:43 

Cупровід тендерів компанією Електронні закупівлі: про виправлення помилок, допущених звільненою УО

підтримай автора: оригінал
4
554
0
Питання виправлення помилок новопризначеною уповноваженою особою. Що робити, якщо новопризначена уповноважена особа виявила помилку, зроблену звільненою уповноваженою особою? Відповідь знайдете у статті.
Чи повинна новопризначена уповноважена особа виправляти помилки, допущені звільненою УО?
Компанія Електронні закупівлі надає послуги по участі в тендерах і державні закупівлі для Постачальників та Замовників в розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон) та Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178 (зі змінами та доповненнями) - https://ezakupivli.com.ua/suprovid-publichnih-zakupivel.
Завдяки багаторічному досвіду роботи у сфері державних закупівель, супровід тендерів ми можемо запропонувати на самому професійному рівні. Наші фахівці допоможуть Вам швидко знайти вихід зі складної ситуації у сфері закупівель, бути постійно в курсі останніх змін законодавства та практики його застосування.
Питання виправлення помилок новопризначеною уповноваженою особою. Що робити, якщо новопризначена уповноважена особа виявила помилку, зроблену звільненою уповноваженою особою?
На нашу думку, якщо новопризначена уповноважена особа виявила помилку, допущену її попередницею, їй варто оприлюднити не розміщене повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю, щоб усунути порушення. Новопризначена уповноважена особа не несе відповідальності за помилки, зроблені звільненою особою.
Проте під час оприлюднення буде використано електронний підпис новопризначеної уповноваженої особи, а не звільненої. Для підтвердження правомірності своїх дій та того, що порушення було допущене попереднім працівником, рекомендуємо звернутися до керівника замовника.
Також новопризначена уповноважена особа повинна бути ознайомлена з внутрішніми документами замовника, такими як Положення про уповноважену особу, Порядок взаємодії структурних підрозділів, Порядок організації закупівель замовника тощо. Оскільки ці документи складаються відповідно до специфіки роботи замовника і чинного законодавства, вони можуть містити порядок завершення процедур закупівель від звільненої уповноваженої особи до новопризначеної.
*Рекламна інтеграція