русский корабльнахуй
 
Чернівці  04 липня 2024 19:51 

Критична нестача кадрів на комунальних підприємствах може спричинити їх зупинку і колапс у Чернівцях: міська рада пояснила це ОВА та ТЦК

підтримай автора: оригінал
19
1.7k
2
Критична нестача кадрів на комунальних підприємствах може спричинити їх зупинку і колапс у Чернівцях. Міська влада проінформувала про такий розвиток подій обласну владу та ТЦК, якщо у такому темпі продовжититься мобілізація працівників критичної інфораструктури міста, яке розпочало підготовку до нового опалювального сезону.
Про це на сьогоднійшній пресконференції заявив міський голова Чернівців Роман Клічук.
«Ми хочемо, щоб вони увійшли в положення, зрозуміли, що це критично. Це спричинить їх (комунальних підприємств — ред.) зупинку. Ми зараз готуємося до зими, яка може бути складною. Хотілося, щоб мобілізація не зірвала цей процес», — заявив мер, якого цитує телеканал С4.
Прокоментував міський голова й підготовку міста до зими.
За його словами, на всіх критичних підприємствах є генератори, які місто продовжує отримувати. Утім, їхнє використання призводить до значних витрат, через велику кількість бензину, потрібної для їхньої роботи.
Також Чернівці отримали дві когенераційні установки, які переробляють газ на електроенергію.
«До кінця літа вони будуть змонтовані на двох великих котельнях. Ми застрахувалися на той випадок, якщо не буде електрики, а буде газ — ці котельні будуть працювати», — сказав Роман Клічук.
Мер додав, що наразі місто веде перемовини з приватними інвесторами, які запропонували змонтувати когенераційні установки. Зі слів мера, їх встановляють орієнтовно до жовтня-листопада.