русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  04 липня 2024 14:59 

На Буковині шахраї вкотре ошукали трьох людей

підтримай автора: оригінал
20
674
0
Учора, 3 липня, на Буковині шахраї ошукали трьох людей.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
До відділення № 5 (Глибока) Чернівецького районного управління поліції звернулася 49-річна мешканка села Годилів. Під час покупки взуття в інтернеті вона отримала повідомлення з посиланням для оформлення онлайн-доставки. Жінка перейшла за посиланням і ввела реквізити та конфіденційну інформацію свого банківського рахунку, внаслідок чого з її картки було перераховано понад 50 тисяч гривень на невідомий рахунок.
Того ж дня жертвою шахрайства став 64-річний житель села Товтри. Чоловік повідомив співробітникам відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького РУП, що отримав повідомлення про можливість отримання соціальної виплати. Перейшовши за посиланням і ввівши код, надісланий йому в SMS, він втратив 5175 гривень зі свого банківського рахунку.
Ще однією жертвою шахраїв стала 29-річна мешканка села Михальча. Вона повідомила працівникам відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції, що з її карткового рахунку було шахрайським шляхом знято 2900 гривень.
За цими фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:
– не довіряйте не перевіреній інформації;
– не переходьте за підозрілими посиланнями;
– не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки.
Редактор: Алісія Давид
4-07-2024, 14:59