русский корабльнахуй
 
Здоров'я  04 липня 2024 00:15 

Великі чи маленькі? Які кабачки принесуть максимальну користь для здоров'я

підтримай автора: оригінал
24
1k
0
Літо - це сезон кабачків, які дуже корисні для організму. За кількістю корисних властивостей кабачок порівнюють з огірком або зеленим листковим салатом.
Кабачки якого розміру треба купувати, щоб вони принесли максимальну користь, йдеться у дописі кулінарки Дарини Дорошкевич в Instagram.
Що треба знати при виборі кабачків
Дорошкевич розказала, що не можна міряти користь кабачка по вазі. В кожному кабачку приблизно однакова кількість вітамінів, мікроелементів та харчових волокон. Просто в великому - більше води. Тому краще обирати два маленькі кабачки замість 1 великого й отримуємо подвійну порцію користі.
"Якщо зʼїсти ложку цукру - це концентрована солодкість. Якщо ложку цукру розчинити у стакані води - ця рідина буде менш солодка. Тому маленькі кабачки смачніші", - вважає експертка.
Швидкість приготування
Маленькі кабачки не треба очищати від шкірки та насіння. А великі - треба, бо насіння та шкірка жорсткі. Економте час і готуйте з маленьких кабачків, радить Дорошкевич.
"Маленькі кабачки швидше смажаться, з них швидше стікає рідина, швидше готується ікра. Бережіть свої сили", - написала вона.
За словами кулінарки, в багатьох країнах світу великий кабачок - це кормовий кабачок для тварин. Аргументація - текстура кабачка стає більш ватною і не придатна для споживання людиною.
До речі, кухарі та всі, хто розбираються в смаках, радять обирати кабачки розміром не більше вашої долоні. Знайте, що обирати кабачки та цукіні різних сортів, кольорів, форм - це дуже гарна практика.
Редактор: Алісія Давид
4-07-2024, 00:15