русский корабльнахуй
 
Цікаво  29 червня 2024 03:12 

В якому віці людина почуває себе найбільш нещасною: дослідження

підтримай автора: оригінал
13
920
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
В розвинених країнах люди почуваються найбільш нещасними в 47 років і два місяці. А в 48 років і два місяці - навпаки.
Такого висновку дійшов Професор економіки з Дартмутського коледжу (США) Девід Бланчфлауер. Він проаналізував дані, які зібрав в 132 країнах світу. Тому криза середнього віку реальна, пише Медіа агентство АСС з посиланням на gazeta.ua.
Чому люди почуваються нещасними
На думку Бланчфлауера, рівень людського щастя протягом життя являє собою U-подібну криву, яка залежно від віку то підіймається, то опускається. Найнижча точка «кривої щастя» припадає якраз на 47-48 років.
«Відчай накочує поступово, з віком. Це відчуття приходить, зокрема, через усвідомлення старості, що настає. Коли людина схильна підбивати деякі життєві підсумки. У цей період її багато що розчаровує, не дозволяючи відчувати задоволення від життя і свого оточення. Пригнічує і можлива відсутність перспектив на роботі або незадоволеність своїм фінансовим становищем. Крім того, до 40 років більш помітним стає зниження рівня тестостерону в чоловіків і естрогену в жінок», - пояснює Бланчфлауер.
Саме в цьому середньому віці люди почуваються найменш задоволеними своїм життям, і не має значення, де вони перебувають, яким є їхній загальний стан здоров'я.
Але не варто впадати у відчай. Надія є, з часом щастя знову повернеться, заспокоїв економіст.
«Максимальна точка «кривої щастя», тобто вік, у якому людина почувається найщасливішою, настає спочатку у 20, а потім у 70 років. Тобто після кризи середнього віку (47-48 років) настануть найкращі часи. Тому, що з роками людина стає мудрішою», - каже Бланчфлауер.
Матеріальні блага та кар'єрне зростання відходять на другий план. У пріоритеті - сім'я та близькі. Є час на улюблені захоплення і на заслужений відпочинок. А щоб швидше вибратися з кризи та підняти собі настрій, Бланчфлауер радить більше спати, рухатися і правильно харчуватися.