русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  27 червня 2024 11:07 

Кінофестиваль Миколайчук OPEN, який відбувся у Чернівцях, увійшов у трійку кращих кінофестивалів України

підтримай автора: оригінал
17
1.4k
0
Цього року глядацький кінофестиваль Миколайчук OPEN, який відбувся у Чернівцях, увійшов у трійку кращих кінофестивалів України.
Про це повідомила директорка управління культури міськради Юлія Сафтенко під час чергового засідання сесії.
Кінофестиваль проходив у місті з 15 по 23 червня. За словами Юлії Сафтенко, підготовка до заходу тривала понад дев'ять місяців.
"Упродовж 9 днів у рамках кінофестивалю відбулося 95 заходів. Також у Чернівцях була створена кіноекскурсія містом, представлено 68 стрічок більше ніж 10 країн світу, обраних з-поміж 900 поданих на конкурс заявок", – розповіла директорка управління культури міськради.
Загалом фестиваль відвідали майже чотири тисячі відвідувачів. Відомо, що під час заходу організатори зібрали майже 300 тисяч гривень для дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій.
Раніше ми писали, що значущою подією відкриття стала прем’єра фільму "Мертві не завдають болю", режисером якого виступив відомий американський актор Вігго Мортенсен.
Нагадаємо, у міжнародному повнометражному конкурсі перемогу здобув фільм "Кріпачка", режисерами якого є Дорота Кобєла та Г’ю Велчман. Другий приз у цій секції отримав фільм "Назавжди-назавжди", режисерка – Анна Бурячкова.
Національний конкурс короткого метру відзначив фільм "Нюанс" режисерів Маргарити Воронової та Олега Кібальника.
Спеціальну відзнаку від партнерів фестивалю, компанії AMO Pictures, у національному конкурсі отримав фільм "Сонечко" режисера Сергія Кулибишева.
Редактор: Алісія Давид
27-06-2024, 11:07