русский корабльнахуй
 
Культура  23 червня 2024 15:42 

У Чернівцях третій міжнародний кінофестиваль «Миколайчук OPEN» завершиться премʼєрним показом фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"

підтримай автора: оригінал
21
775
0
Сьогодні у Чернівцях завершується третій міжнародний кінофестиваль «Миколайчук OPEN». Тут представили понад 60 повних і короткометражних фільмів, серед яких українські мюзикли та ігрові стрічки з різних куточків світу. Фільми, варті уваги міжнародного конкурсу, відібрали з більше тисячі стрічок-претенденток.
Відкрила Миколайчук OPEN режисерська робота актора Віґґо Мортенсена – вестерн «Мертві не завдають болю». Він особисто приїхав у Чернівці, щоб презентувати стрічку. Ну а перший день фестивалю був присвячений його натхненнику – українському генію кіно Іванові Миколайчуку. Тож, попри війну та всі намагання росіян знищити нашу країну та культуру, ми продовжуємо боротися і не лише берегти своє, але й розвивати.
З кожним роком все більше нових відкриттів, гучних імен, важливих стрічок і яскравіший посмак від побаченого та прожитого, поділився своїми враженнями від тижневої кінокультурної імпрези голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.
Він подякував засновникам Миколайчук OPEN Олексі Гладушевському та Алексу Малишенку за ту енергію і запал, з якими популяризують фестиваль, Тетяні Дяченко (всі вони - на спільному фото) за організацію та співпрацю.
Чернівецька обласна рада є партнером Миколайчук OPEN.
Нагадаємо, сьогодні на закритті фестивалю глядацького кіно Миколайчук OPEN відбудеться фестивальний премʼєрний показ документального фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси», із сенсаційними подробицями життя і творчості геніального буковинського співака Назарія Яремчука. Загальноукраїнська премʼєра цього фільму запланована на 8 серпня.