русский корабльнахуй
 
Новини  30 серпня 2024 20:50 

Документальний фільм про буковинця Назарія Яремчука став найкасовішим в Україні

підтримай автора: оригінал
11
616
0
Фото: Кадри з фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси»
Стрічку «Яремчук: Незрівнянний світ краси» подивилися майже 63 тис. глядачів
Стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» стала найкасовішим документальним фільмом в Україні. За результатами третього вікенду прокату фільм обігнав оскароносну роботу Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі».
Про це компанія Film.ua Group повідомила у коментарі виданню Forbes Ukraine.
«За результатами третього вікенду прокату стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» стала найкасовішим документальним фільмом в Україні».
За три вікенди у прокаті документальна біографічна стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» зібрала 9,9 млн грн. Документальний фільм Артема Григоряна переглянули майже 63 тисячі глядачів. Прокат ще триває, тож це ще не остаточні цифри.
Стрічка змогла обігнати попереднього рекордсмена за касовими зборами — фільм «20 днів у Маріуполі», який у прокаті зібрав 9 млн гривень. Водночас за кількістю глядачів стрічка про початок повномасштабної війни в Маріуполі досі посідає перше місце — її переглянули 66 тисяч глядачів.
Керівниця кінотеатрального напрямку «Film.ua Дистрибуція» Надія Коротушка вважає, що один із факторів успіху фільму про Яремчука — промокампанія.
«До поширення інформації про прокат фільму доєднались бренди, медіа, лідери думок».
Проте, були й труднощі. Дистриб’ютору довелося «буквально вмовляти» кінотеатри у Черкасах та Рівному, а також на заході країни взяти стрічку у прокат.
«Нам доводилось буквально вмовляти кінотеатри в Черкасах, Рівному, в західній частині Україні, великі мережі взяти кіно в прокат», — розповідає Коротушка.