русский корабльнахуй
 
Новини  26 червня 2024 10:00 

Лісівники Буковини через мобілізацію змушені залучати до роботи жінок

підтримай автора: оригінал
11
612
0
Мобілізаційні повістки щотижня отримують 80 працівників Подільського лісового офісу
ДП «Ліси України» критично важливе для економіки країни підприємство, яке має право на бронювання частини військовозобов'язаних. Втім війна триває і воїнів на передовій потрібно міняти та посилювати, зазначають у пресслужбі Подільського лісового офісу.
"Наші працівники щодня отримують мобілізаційні повістки. З початку червня оповіщення від ТЦК та СП вручили 238 нашим працівникам.
Це не означає, що всіх мобілізують. Але темпи мобілізації значно зросли. Якщо порівнювати із аналогічним періодом минулого року, то кількість повісток збільшилась у 10 разів.
Чи відчутний дефіцит кадрів? Так! Проте у ДП «Ліси України» комплексно підходять до вирішення цієї проблеми:
Залучаємо молодь. Запрошуємо на роботу студентів та випускників професійних навчальних закладів. За останні два місяці у наших філіях оформили 5 осіб віком до 25 років.
Просимо залишитися людей пенсійного віку, у яких є сили та здоров’я, щоб продовжувати працювати. Ба більше, такі фахівці передають досвід молоді, за що ми їм дуже вдячні.
Інтегруємо та мотивуємо ветеранів війни. 100% демобілізованих працівників повернулися у лісгоспи Буковини, Тернопільщини та Хмельниччини. Наразі це 106 осіб", - йдеться у повідомленні.
Лісівники зазначають, що багато виробничих процесів механізуються та цифровізуються, тож є можливість залучати до роботи більшу кількість жінок. ДП «Ліси України» почало вирівнювати гендерний баланс ще до початку війни, втім сьогодні це питання актуально як ніколи.
"Всім директорам регіональних офісів «Лісів України» поставлена задача мінімізувати вплив відтоку кадрів на економічні показники, шукати, як і чим компенсувати нестачу працівників. Ми на війні, тому не треба жалітися – треба знаходити ефективні рішення", - зазначає генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець.
Фото ілюстративне