русский корабльнахуй
 
Чернівці  24 червня 2024 17:13 

Був один нюанс: стало відомо, що передувало переходу громади на Буковині до ПЦУ

підтримай автора: оригінал
18
759
0
Фото: Хотинські вісті
Як виявилось, люди і раніше замислювалися щодо можливого переходу парафії. Про інцидент, що пришвидшив цей процес - читайте у публікації МА АСС.
Нагадаймо, раніше ми повідомляли, що 22 червня 2024 року в селі Данківці Дністровського району Чернівецької області відбулися парафіяльні збори, на яких релігійна громада Покрови Пресвятої Богородиці проголосувала за вихід з-під юрисдикції московського патріархату та перейшла до Православної Церкви України.
Що передувало такому рішенню людей розповів член ініціативної групи, волонтер Віталій Устиянський, пише Медіа агентство АСС з посиланням на видання Хотинські вісті.
За його словами, збори парафіяльної громади Данківців відбулися толерантно, мирно, без сварок та ексцесів. Були присутні священники УПЦ МП та отці з ПЦУ, але участі у голосуванні вони не брали.
Віталій Устиянський каже, що односельці і раніше замислювалися щодо можливого переходу парафії, але пришвидшило цей процес у селі те, що колишній священник, який уже відсторонений, не хотів пускати до церкви загиблого Героя-земляка, добровольця окремого батальйону «Вовки да Вінчі» Ігоря Панькова, чин похорону якого справляли капелани ПЦУ.
Попереду на громаду чекає процедура реєстрації, оформлення відповідних документів, зокрема затвердження нового статуту.