русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 серпня 2024 16:05 

Стало відомо, яка громада за рівнем фінансової спроможності перша у Чернівецькій області

підтримай автора: оригінал
7
5.6k
0
Фото: Новодністровське радіо
Місто енергетиків очолило рейтинг фінансової спроможності області. Відповідно до аналітики Департаменту фінансів Чернівецької ОВА за підсумками виконання місцевих бюджетів області за І півріччя 2024 року, на першому місці - Новодністровська ТГ.
Новодністровська громада за рівнем спроможності на першому місці у Чернівецькій області, про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на інформацію Новодністровського радіо у фейсбук.
Йдеться про рівень дотаційності, капітальні видатки, обсяг надходжень від сплати ПДФО, темпи зростання доходів, питома вага видатків на утримання апарату управління у розрахунку на одного мешканця громади.
Прогнозується, що наступного року громада сплачуватиме до державного бюджету реверсну дотацію, адже кількість власних надходжень більша за норму на одного мешканця громади.
Додамо, за перспективним планом формування територіальних громад, до Новодністровської об’єднаної громади мали увійти ще декілька прилеглих сіл.
На Буковині лише Новодністровська та Чернівецька громади не мають базової дотації від держави. Бюджет Новодністровської громади складається на 76% із власних надходжень, решта – освітня субвенція із державного бюджету.