русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  22 червня 2024 20:00 

«Готуємо на фестивалі й на фронт»: на Буковині відкрили мобільну громадську кухню

підтримай автора: оригінал
9
1.1k
0
У селі Ширівці Недобоївської громади відкрили громадську кухню. Ідея мобільного обладнання, яке можна переміщати між населеними пунктами, зародилася в громади рік тому.
Про це йдеться у матеріалі molbuk.ua
Використовувати кухню можуть не тільки для організації різних заходів у громаді, а й для підтримання місцевого бізнесу.
"Ми думаємо також здавати мобільну кухню в оренду, оскільки на нашій території вирощують овочево-яблучну продукцію. Під час сезонного збору урожаю є потреба в такій послузі. Кошти з оренди будемо спрямовувати на проведення різних заходів у громаді. Стаціонарне обладнання, яке буде розміщуватися у столовій Шировецького опорного закладу, служитиме для тих людей, які хочуть приготувати їжу для масових заходів", – говорить Наталія МИРОНЕЦЬ, начальниця фінансового відділу Недобоївської сільської ради.
Також громада готує обіди для воїнів на фронт. Раніше люди збиралися у когось вдома чи в школі, а зараз є змога у всіх готувати в одному місці.
Уперше мешканцям Ширівців продемонстрували можливості мобільного кухонного обладнання під час святкування Дня захисту дітей.
Кухню придбали за один мільйон 300 тисяч гривень за програмою USAID DOBRE у межах проєкту місцевого економічного розвитку.
У мобільну кухню входить шафа для смаження, марміт, електрична плита, мангали, фритюрниці, котли для приготування їжі на вулиці, намети, столики тощо. Також є сцена, освітлення та причіп, щоб легко перевозити обладнання з місця на місце.
"Одночасно на кухні можуть перебувати п’ять-шість осіб, однак це не означає, що всі одночасно мають готувати. Страви люди самостійно обирають, наприклад, випікання, варіння тощо", – зазначає Наталія Миронець.
Редактор: Ангеліна Петльована
22-06-2024, 20:00