русский корабльнахуй
 
Соціалка Комуналка  12 червня 2024 14:10 

У Недобоївській громаді Чернівецької області за американські гроші відкрили громадську кухню

підтримай автора: оригінал
13
7.3k
0
Фото: проєкт USAID DOBRE
У селі Ширівці Недобоївської громади під час святкування Дня захисту дітей мешканцям вперше продемонстровали можливості мобільного кухонного обладнання, яке придбала Програма USAID DOBRE. Проєкт реалізований у компоненті місцевого економічного розвитку й спрямований на підтримку місцевого бізнесу і стимулювання до започаткування підприємництва.
Ідея мобільної кухні, обладнання якої можна переміщати між населеними пунктами, зародилася у представників громади ще рік тому. І не тільки для організації різних заходів у громаді, а й для підтримки місцевого бізнесу, повідомляє координаторка з комунікацій Програми USAID DOBRE у Західних регіонах України Тетяна Вербицька.
«Приготування їжі – це не просто процес, – каже заступник Недобоївського сільського голови Микола Паур. – Для нас, українців, це ще й давні традиції. Сьогодні мешканці нашої громади об’єднуються та готують їжу для військових на фронт та для постраждалих співвітчизників, що приїжджають сюди. А раніше у нас традиційно проводилися дні села із масовими заходами, де популярними локаціями були так звані «фудкорти». І це було не менш важливим елементом об’єднання громади, місцем обміну думками та пропозиціями».
Тепер місцевий бізнес має можливість орендувати мобільне кухонне обладнання для своїх потреб, зокрема й для організації харчування сезонним працівникам. Мешканці можуть скористатися кухнею для виготовлення власної випічки та спробувати розпочати власну справу.
Для реалізації цього проєкту Програма USAID DOBRE закупила не тільки кухонне обладнання, а й стільці та столи для організованого харчування. Для зручності перевезення інвентарю придбали автомобільний причіп, а для організації громадських заходів – сцену та світлове обладнання. Загальний внесок Програми USAID DOBRE в цей проєкт склав майже 1,3 мільйона гривень.
Команда органу місцевого самоврядування вже працює над промоцією проєкту, розробляє для подальшого затвердження порядок використання кухонного обладнання та умови доступу до нього всіх бажаючих мешканців громади. А в майбутньому плануватиме нові громадські простори, де можна використовувати з свою мобільну кухню з високою ефективністю.