русский корабльнахуй
 
Новини України  22 червня 2024 18:00 

Хто має право на оплату лікарняного в розмірі 100% середньої зарплати: відповідь ПФУ

підтримай автора: оригінал
15
989
1
Допомога через тимчасову непрацездатність, зокрема, через лікарняний виплачується усім застрахованим українцям. Проте для того, щоб отримати виплати у розмірі 100% лікарняного потрібно відповідати деяким критеріям.
Про це йдеться у дописі Пенсійного фонду України у Facebook.
В Україні допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам у розмірі 50%, 60%, 70% та 100% середньої заробітної плати (доходу). Проте 100% лікарняний оплачується за наявності в застрахованої особи понад вісім років страхового стажу.
Крім того, допомога у розмірі 100% середньої зарплати, незалежно від тривалості страхового стажу, виплачується:
– Громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що належать до 1-3 категорій.
– Одному з батьків або особі, яка їх замінює, що доглядає за хворою дитиною до 14 років, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи.
– Ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності, а також членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників і Захисниць України.
– Донорам, які мають право на пільгу.
До того ж працівникам або гіг-спеціалістам резидента Дія Сіті, які є застрахованими особами, лікарняні виплачуються незалежно від страхового стажу, в розмірі заробітної плати, з якої фактично сплачено страхові внески.
Крім того, повна допомога призначається та виплачується внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та надається допомога по вагітності та пологах.
Редактор: Алісія Давид
22-06-2024, 18:00