русский корабльнахуй
 
Україна  20 червня 2024 18:43 

QR-код з «Резерв+»: в ДПСУ пояснили, чи можна його використовувати при перетині кордону

підтримай автора: оригінал
14
1k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Прикордонники мають доступ до системи «Оберіг» і перевіряють усю інформацію, яка наявна в документах особи.
Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону пояснив, чи можна використовувати QR-код з додатка «Резерв+» під час перетину кордону. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
«Ті норми законодавства, які були прийняті. А також допрацювання в мобільному застосунку, які провели в Міноборони, додали туди QR-код. Він, власне, прирівнюється до військово-облікового документа в електронній формі. І громадяни на кордоні можуть його надавати, як документ», – сказав Демченко.
Він також додав, що прикордонники мають доступ до системи «Оберіг» і перевіряють усю інформацію, яка наявна в документах особи, яка планує перетнути кордон. І неважливо, йдеться про електронний чи паперовий документ.
«Аби унеможливити спроби підробок, чи паперових документів, чи генерування QR-кодів, які надалі давали б людям можливість перетнути кордон. Це йдеться про відстрочку від призову чи виключення з військового обліку. Якщо в цих документах недостатньо інформації, яка дала б право на перетин кордону, то, звісно, що така особа отримає відмову. Тому ми радимо громадянам до перетину кордону перевіряти свої військово-облікові документи, хай то електронна чи паперова форма», – пояснив Демченко.