русский корабльнахуй
 
Новини України  19 червня 2024 23:58 

Енергетики прогнозують, що у серпні ситуація з електропостачанням покращиться

підтримай автора: оригінал
13
900
0
У серпні в Україні прогнозують покращення ситуації з електропостачанням. Це буде пов’язано із завершенням планових ремонтів на низці енергоблоків АЕС.
Про це повідомила Державна інспекція з енергетичного нагляду України з посиланням на її голову Руслана Слободяна, пише zaxid.net.
"Полегшення очікуємо у серпні, враховуючи завершення ремонтних робіт на деяких атомних енергоблоках та зменшення кількості об’єктів з гарантованим електропостачанням", – йдеться у повідомленні.
Атомна генерація – базис, що забезпечує понад 50% потреб споживачів навіть після окупації Запорізької АЕС, що розташована поруч із захопленим росіянами мустом Енергодар.
"Зараз тривають ремонтні роботи, розбудова децентралізованої генерації, аби додати потужності до енергосистеми та покрити дефіцит", – повідомив Руслан Слободян.
Голова Держнагляду також наголосив, що українські енергетики роблять все можливе, щоб пришвидшити виконання планових ремонтних робіт.
Втім, у найближчі півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії очікується "дещо складна".
В Україні до 1 липня планують завершити формування оновленого переліку об’єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням. Наразі у багатьох областях з переліку об’єктів з гарантованим електропостачанням виключили десятки, а в деяких областях – понад сотню споживачів. Крім того, перелік об’єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням планують розділити за сезонами: літній та зимовий.
Редактор: Ангеліна Петльована
19-06-2024, 23:58