русский корабльнахуй
 
Надзвичайні ситуації  21 липня 2024 10:04 

Ситуація зі світлом покращиться, - міністр Галущенко. Яка ситуація з відключенням на Буковині

підтримай автора: оригінал
15
1k
0
Світла стане більше. Таку оптимістичну заяву зробив міністр енергетики Герман Галущенко. Найближчим часом ситуація поліпшиться.
Найближчим часом ситуація поліпшиться. Наразі триває щорічна ремонтна кампанія. І частково покрити дефіцит в енергосистемі доможуть кілька атомних енергоблоків, які мають запрацювати вже за лічені дні. Тож у серпні знеструмлень може бути менше.
Водночас, через постійні російські ракетні атаки існують мережеві обмеження. Адже магістральні та розподільні підстанції, як і генерувальні об’єкти - основні цілі для російських ракетних атак. Таким чином найбільше ситуація зі світлом залежатиме від інтенсивності ворожих обстрілів.
Дефіцит електроенергії Україна намагається компенсувати за рахунок імпорту. І лише за червень закупили в західних партнерів електроенергії більше, ніж за весь минулий рік.
Наскільки ці кіловати стали вирішальними для України і чи допоможуть жити без знеструмлень далі? Як ситуація зі світлом зміниться найближчими місяцями? Деталі - від журналістки ТСН Ірини Кондрачук.
Графік погодинних відключень на Буковині 21 липня