русский корабльнахуй
 
Новини  19 червня 2024 23:12 

Чернівці закуплять дві автоцистерни для питної води у випадку тривалих відключень електрики

підтримай автора: оригінал
13
557
0
Фото: Ілюстративне
Наявні на підприємстві цистерни в аварійному стані
У "Чернівціводоканалі" запланували придбати дві нові автоцистерни, які потрібні для підвозу питної води до шкіл, дитсадків, лікарень та будинків чернівчан у разі тривалих відключень електрики. Цистерни коштують 6,6 мільйона гривень.
Про це у коментарі Суспільному розповів заступник гендиректора водоканалу Олександр Ільїн.
За його словами, підприємство має дві автоцистерни, яким понад 30 років. Вони в аварійному стані й ламаються. Тому водоканал провів тендер на закупівлю двох нових цистерн для перевезення питної води. Вони виготовлені з нержавіючої харчової сталі, термоізольовані та оснащені бензиновою мотопомпою з рукавом для перекачування води, пише Суспільне.
У разі аварійних відключень електрики восени та взимку зможуть розвозити воду закладам соціальної сфери. Також уклали угоду з перевізниками питної води, щоб забезпечити довіз до будинків чернівчан.
"Вже розставлені по місту пластикові бочки, в які, в разі чого, будуть підвозити воду перевізники, щоб люди на місцях могли розбирати цю воду. Ми також маємо підвозити воду соціальній інфраструктурі, садочкам, лікарням", – каже Ільїн.
З тарифом на воду, який діє наразі, підприємство не може оновлювати техніку. Тому звернулися за фінансуванням до міськради.
"Ми не можемо закупити багато цистерн, але у нас є декілька перевізників, які мають десятки автоцистерн. Крім того, місто живиться з різних джерел водопостачання – деякі з них можна буде заживити генераторами. Зараз ми не можемо говорити точно про відключення та їхню тривалість. Сподіваємося, що все буде нормально, просто маємо бути готові до всього", – стверджує заступник гендиректора Олександр Ільїн.
За умовами тендеру, підрядник має доставити техніку до кінця серпня.