русский корабльнахуй
 
Останні новини  19 червня 2024 15:12 

"Ти вбиваєш не дітей, а фашистів" - у Чернівцях представили фільм про російські воєнні злочини

підтримай автора: оригінал
14
-
0
У рамках кінофестивалю Миколайчук OPEN відбулась друга в Україні презентація документальної стрічки "Мирні люди".
Цього тижня у Чернівцях відбувається кінофестиваль Миколайчук OPEN. Ми побували на показі документального фільму "Мирні люди".
Його сюжет складається з перехоплених українськими спецслужбами телефонних розмов російських військових. Це повсякденні діалоги з сім’ями. На фон винесені кадри з постраждалими від ракетних ударів територій Київської, Донецької, Миколаївської та Харківської областей. Так, звучить фраза матері окупанта: «Ти вбиваєш не цивільних дітей, а фашистів». Це була відповідь на розповідь сина про зміни в характері.
Творці зазначають – зараз у фільму такий етап, що він подорожує кінофестивалями. "Мирні люди" вже були представлені в декількох країнах.
Підписуйтесь на наш Instagram
Про реакцію за кордоном режисерка Оксана Карпович каже:
"В Україні сприймають значно емоційніше. Очевидно, тут тому що все, що відбувається в кіно – відбувається в нашому реальному житті. До тепер, щодня. Це значно ближче і болюче. Але реакція за кордоном - вона теж дуже цінна і цікава. Вона теж емоційна, просто інакша. І люди для себе, за моїм спостереженням і відгуками, які я чула від наших глядачів за кордоном, відкрили зовсім іншу сторону росії, культури їхнього суспільства, про яку вони, здебільшого, не знали".
В титрах зазначається: стрічка присвячується всім українцям та українкам, які самовіддано протистоять імперіалістичному насиллю.
По закінченню показу, глядацька аудиторія мала можливість поспілкуватися з режисеркою особисто. Люди активно запитували про сенси, труднощі створення та дякували авторам.
Пані Софія, при виході з залу каже:
"Саме “Мирні люди” - це про усвідомлення, що ворога не варто знецінювати. Вони не всі такі, як ми їх уявляємо. Треба розуміти, що там теж люди, і такі люди серед нас. І як би вони не були налаштовані, ця дегуманізація, як казала авторка, вона присутня, але не настільки, щоб робити їх тваринами. Деякі так, а деякі – ні".
Довідково: Миколайчук OPEN - це фестиваль глядацького кіно, що включає в себе презентацію документальних та короткометражних фільмів. Минулого року фестиваль отримав статус міжнародного. Цьогоріч, триватиме до 23 червня.
Читайте: Арагорн і Тіні предків - як у Чернівцях почався Миколайчук Open
Авторки: Катерина Ковальова, Дарина Томнюк